Drept Comercial

Dreptul comercial este ramura sistemului judiciar care se aplică drepturilor, relaţiilor şi conduitei persoanelor angajate în comerţ. Această activitate se ocupă atât de probleme de drept privat, cât şi de drept public.

Dreptul comercial include în aria sa probleme comerciale de tipul; transportul pe uscat şi pe mare; garanţii; asigurări maritime, de incendiu, de viaţă şi de accidente; instrumente negociabile, contracte şi parteneriate. Multe dintre aceste categorii se încadrează în dreptul financiar, un aspect al dreptului comercial care se referă în mod special la finanţare şi la pieţele financiare. Se poate înţelege, de asemenea, că reglementează contractele corporative, practicile de angajare şi fabricarea şi vânzarea de bunuri de larg consum. Multe ţări au adoptat coduri civile care conţin declaraţii cuprinzătoare ale dreptului lor comercial.

Diferite scheme de reglementare controlează modul în care se desfăşoară comerţul, în special faţă de angajaţi şi clienţi. Legile privind confidenţialitatea, legile privind siguranţa şi legile privind alimentele sau medicamentele sunt câteva exemple în acest sens. Wikipedia.